Tεχνικά χαρακτηριστικά

Η φιλοσοφία της εταιρίας μας απαιτεί το προϊόν που παράγουμε να είναι πάνω απ’ όλα λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του καταναλωτή. Για αυτό το λόγο εμείς έχουμε προβάλει για την ίδια διάμετρο διάφορες παραλλαγές. Ο καταναλωτής δεν ζητά πάντα την καλύτερη κάλτσα (cable grip) για την έλξη. Υπάρχουν δουλειές όπου ζητείται κάλτσα έλξεως καλωδίων που απαιτεί μικρότερη δύναμη θραύσης. Για αυτό εμείς σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε πρώτα με μας πριν επιλέξετε την κάλτσα (cable grip).

Η προσχώρηση των τεχνικών στοιχείων σε πίνακες βασίστηκε πάνω σε μία μεγάλη δουλειά που κάναμε, όσον αφορά την δοκιμή όλων των καλτσών (cable grips). Πολλές από αυτές τις δοκιμάσαμε για δεύτερη φορά. Οι ατσάλινοι ιμάντες που χρησιμοποιούμε είναι υψηλής ποιότητας. 1960 n/mm2 για ατσάλινους ιμάντες galvanize και 1770n/mm2 για ΙΝΟΞ. Παρόλα αυτά, κάναμε δοκιμές και με ατσάλινους ιμάντες συνηθισμένης χρήσης. Τις δοκιμές τις κάναμε σε κάλτσες (cable grips) με τέσσερα μάτια, με δύο κι ένα μάτι αντίστοιχα.

Στους πίνακές μας δεν μπορούμε να προβάλουμε την μέγιστη δύναμη με την οποία κόπηκε η κάλτσα ( cable grip) κι αυτό για τους παρακάτω κυρίως λόγους:

  1. Εφόσον η κάλτσα (cable grip) είναι χειροποίητο προϊόν, όταν αυτή δοκιμάζεται στην έλξη, δεν έλκεται πάντοτε στο κέντρο. Κατά συνέπεια δύο κάλτσες (cable grips) του ίδιου διαμετρήματος  που έχουν παραχθεί από τον ίδιο τεχνίτη, δεν έσπασαν από την ίδια δύναμη ταυτόχρονα, αλλά η μία έσπασε νωρίτερα και η άλλη μετά.

  2. Πρακτικά, όταν παράγεται η κάλτσα (cable grip), τα μάτια της δεν μπορούν να είναι τέλεια προς την ίδια κατεύθυνση, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της έλξης το ένα μάτι να έλκεται πιο γρήγορα από το άλλο και η κάλτσα (cable grip) να μην φτάσει τη μέγιστη δύναμη στη θραύση.

  3. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, σπάνια παρατηρήθηκε ότι στην διαδικασία έλξης, όταν η κάλτσα (cable grip) έσπασε, ο ατσάλινος ιμάντας βγήκε από τον μεταλλικό κρίκο(ferrule). Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια επειδή οι μεταλλικοί κρίκοι (ferrule) δεν έχουν παραχθεί για κάθε διάμετρο αλλά για κάθε δύο διαμέτρους. Για παράδειγμα εάν είναι Φ20, Φ22, Φ24 μπορούμε να βάλουμε αν παρουσιαστεί ανάγκη Φ21, Φ23, Φ24 αντίστοιχα, τα οποία δεν παράγονται στα εργοστάσια. Αυτή την βλάβη ο τεχνικός την καλύπτει προσθέτοντας κομμάτια από σίδηρο στους μεταλλικούς κρίκους ( ferrule ) στο διάστημα πριν το πρεσάρισμα. Επισημαίνουμε ότι η βλάβη δεν επισκευάζεται με τέλειο τρόπο.

  4. Οι ατσάλινοι ιμάντες που παράγονται στα εργοστάσια, παρόλο που μας έρχονται με βεβαίωση ποιότητας, δεν είναι εντελώς τέλειοι, διότι λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος παραμονής τους στις αποθήκες και άλλα χαρακτηριστικά όπως π.χ. η αδυναμία ελέγχου της ποιότητας του σύρματος που μας προμηθεύουν.

Όλα αυτά που επισημάναμε  και άλλοι παράγοντες, μας έχουν κάνει να επιφυλασσόμαστε στο να βάλουμε μια συγκεκριμένη δύναμη κοπής στους πίνακες. Στους πίνακες έχουμε βάλει μόνο το ( length grip ), δηλαδή το μήκος  σύσφιξης, το οποίο δείχνει το μήκος της κάλτσας ( Cable Grip ) πριν αυτή τεθεί σε λειτουργία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στις κάλτσες ( Cable Grips ), κυρίως εκείνες των μεγάλων διαμέτρων και triple,  πρέπει να δένεται το τελικό μέρος τους είτε  με τον ατσάλινο ιμάντα είτε με το ηλεκτρικό καλώδιο με μονωτική ταινία ή με άλλου είδους ταινία.

Στους πίνακές μας, εμείς δεν έχουμε προβάλει κάλτσες ( Cable Grips )  φτιαγμένες με ένα μόνο πλέξιμο (μεταλλικό δέσιμο). Από την εμπειρία μας, μπορούμε να πούμε ότι μία κάλτσα ( Cable Grip ) με διπλό και τριπλό πλέξιμο, δουλεύει καλύτερα στην διαδικασία της έλξης (τραβήγματος). Επιπροσθέτως, δίνει τη ψευδαίσθηση της περισσότερης ασφάλειας στο άτομο που τη χρησιμοποιεί. Εάν εσείς ενδιαφέρεστε για τέτοιου είδους κάλτσες (Cable Grip), εμείς είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε στην απαίτησή σας, όπως και για κάθε είδους κάλτσα ( Cable Grip ) που εσείς προτιμάτε, αρκεί να μας στείλετε το ειδικό σχέδιο.

Η οικογενειακή μας εταιρία κατέχει την κατάλληλη εμπειρία για να σας δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για κάθε ερώτηση η απορία που έχετε. Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας.